A kiváltó ok megtalálása

Az igazi gyógyulás akkor következik be, ha megszűnik a betegséget KIVÁLTÓ OK!!!

Természetesen ez egyáltalán nem egyszerű, hiszen először fel kell tárni őket és már az is komoly nehézségekbe ütközik. Legalapvetőbb feladat mégis a hormonális egyensúly megteremtése, visszaállítása, lehetőleg természetes progeszteron segítségével megszüntetve a betegséget tápláló ösztrogén dominanciát. Sajnos a makacsul tárolódó ösztrogén kiürítése nem egyszerű, így egyetlen esélyünk a progeszteron szint ösztrogénhez történő emelése.

Az ösztrogén komoly mennyiségben képes tározódni a zsírsejtjeinkben, ezért csak úgy “kiüríteni” sajnos nem tudjuk a fölösleget, hanem a szervezet progeszteron szintjét kell növelni, mely képes lesz ellensúlyozni az ösztrogént.
Ez az egyetlen természetes ugyanakkor hatékony módja a felborult egyensúly helyreállításának.

Erre a célra viszont csak és kizárólag természetes (természet-azonos) progeszteron hatóanyagot szabad alkalmazni, amely molekula szerkezete teljesen megegyezik a saját petefészkünk által termelt progeszteronéval.

Figyelem: az erre a célra szintetikus progesztinek az alkalmazása nem ugyanaz, sőt veszélyes is lehet!
A progeszteron szint helyreállításával elérjük azt, hogy a mérleg nyelve fokozatosan visszabillenjen, azaz az egyensúly újra helyreálljon.
Onnantól, hogy az egyensúly helyreállt, az ösztrogén-dominancia által előidézett tünetek és betegségek fokozatosan elkezdenek enyhülni, visszahúzódni, majd elmúlni, hiszen nincs többé táptalajuk.